1 juli 2016 In de media

Kees Bakker volgt Bert Roetert op als voorzitter in RvC

Kees Bakker volgt Bert Roetert op als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Vitesse. Bakker neemt het voorzitterschap van Roetert na zijn termijn over.
Tevens heeft de algemene vergadering van aandeelhouders bekendgemaakt dat Valeriy Oyf is benoemd tot lid van RvC van Vitesse. De benoemingen gaan in per 1 juli 2016.

Kees Bakker is voormalig korpschef en sinds 2003 in diverse bestuurlijke functies betrokken bij Vitesse, waaronder sinds 2013 als voorzitter van Stichtingsbestuur Vitesse-Arnhem en namens deze stichting lid van de RvC sinds 2013. Met de benoeming tot voorzitter van de RvC volgt hij Roetert op, die aan het einde van zijn termijn de raad zal verlaten om vervolgens toe te treden tot de Raad van Advies. De heren Valeriy Oyf en Yevgeny Merkel (sinds 10 december 2013 lid) completeren de RvC.

Kees Bakker: "Er is veel waardering voor alle inzet van Bert Roetert de afgelopen jaren als voorzitter van de RvC. Nu zijn termijn is afgelopen neem ik het graag over. Ik ben verheugd over de komst van Valeriy Oyf die met zijn kennis en ervaring goed aansluit bij de visie en strategie van Vitesse om meer te investeren in internationale samenwerking en ontwikkeling van talent."

Raad van Commissarissen
Kees Bakker | voorzitter
Yevgeni Merkel | lid
Valeriy Oyf | lid

Stichtingsbestuur Vitesse-Arnhem
Kees Bakker | voorzitter
Albert van 't Blik
Henk Parren

Directie Vitesse
Joost de Wit | algemeen directeur
Mohammed Allach | technisch directeur

Raad van Advies
Cor Guijt
Jan Snellenburg
Bert Roetert

RAAD VAN COMMISSARISSEN – PROFIEL

Kees Bakker 
Kees Bakker was van 1997 tot 2003 korpschef van de regio Gelderland-Midden en maakte voorheen deel uit van de korpsleiding in de regio Rotterdam-Rijnmond. Sinds 1 december 2003 is Bakker voorzitter van het stichtingsbestuur. Daarnaast maakt Bakker deel uit van de Raad van Commissarissen van B.V. Huisartsenzorg Arnhem Veluwezoom en is hij lid van de Raad van Toezicht bij Cultura Ede. 

Yevgeny Merkel
Yevgeny Merkel is medeoprichter van Excelion Partners International, een internationaal management advies/consultancybureau dat diensten levert in verschillende sectoren. Merkel heeft meer dan vijftien jaar ervaring in de rol van medeoprichter, adviseur of als onderdeel van het managementteam. Naast zijn werk bij Excelion is Merkel tevens lid van de Raad van Bestuur van de Russisch Britse Kamer van Koophandel. Vanaf 2013 is Merkel lid van de Raad van Commissarissen Vitesse.

Valeriy Oyf 
Oyf was onder meer algemeen directeur van Highland Gold Mining Ltd, een goudproducent met lokale en internationale expertise. Momenteel is Oyf non-executive director bij Highland Gold Mining Ltd.

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: