17 juni 2016 In de media

Kelvin Leerdam sluit weer aan bij de selectie

Kelvin Leerdam sluit volgende week zondag gewoon aan bij de eerste selectie van Vitesse tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen. De verdediger werd vorig jaar door trainer Rob Maas teruggezet naar het tweede elftal, maar is nu weer in genade aangenomen.
Het is volgens Vitesse-directeur Joost de Wit vanzelfsprekend dat Leerdam er 26 juni op die training bij is. 'Natuurlijk, hij heeft gewoon een contract bij Vitesse en dus verwachten we hem op de eerste training.'

De rechtsachter zal dan ook weer gewoon onderdeel zijn van de eerste selectie, zegt De Wit. 'Er is een nieuwe trainer en hij begint ook fris aan zijn baan. Wij denken dat het goed is dat we het zo gaan doen met Kelvin. Hij hoort gewoon weer bij de selectie. Wat gebeurd is, is gebeurd. Nu hopen we op een succesvol nieuw seizoen.'

Twee keer uit selectie gezet
Leerdam raakte vorig jaar in de winterstop zijn basisplaats kwijt aan de net aangetrokken Japanner Ota. Later werd hij door trainer Rob Maas uit de selectie gezet vanwege een 'mentaal probleem'. Hij moest meetrainen met de beloften en kreeg een forse geldboete. Weken later mocht hij terugkeren bij de selectie.

Maar in maart ging het weer mis. Leerdam bracht Vitesse in diskrediet door uitspraken in het weekblad Voetbal International, zo zei directeur Joost de Wit. Hij moest weer de selectie uit en kreeg wederom een geldboete.
 

Omroep Gelderland/Foto’s SV

Hoofdsponsor: