22 november 2015 In de media

Kelvin Leerdam: Havenaar zei dat het geen penalty was

Een dubieus en belangrijk moment was de penalty die ADO Den Haag kreeg bij de 1-2 stand in het voordeel van Vitesse. ‘Havenaar zei dat het geen strafschop was’, zei Vitesse-speler Kelvin Leerdam.
Kort na rust hielden beide spelers elkaar vast toen de bal voor het doel geslingerd werd. Op advies van de assistent-scheidsrechter legde Nijhuis de bal op de stip en schoot Derijck ADO naar 2-2. 'Ik heb tegen Nijhuis gezegd dat ik me zwaar genaaid voelde', sprak Leerdam klare taal in de catacomben.

Shirtje omhoog

'Het duurde heel lang voordat er een beslissing kwam. De assistent zei dat hij een shirtje omhoog zag gaan. Hij zei 'ik zag je hand.' Maar we stonden al tegen elkaar aaan. Ik moest achteruit lopen, terwijl ik al vooruit wilde sprinten. Ik kan mezelf toch ook niet laten verdwijnen. Nee, ik vond niet dat ik Havenaar vasthield', analyseerde Leerdam het beslissende moment na rust.

'Gelijkspel aan onszelf te wijten'

Vitesse had het gelijke spel echter niet aan Nijhuis te wijten. 'Zeker niet. We speelden gewoon niet goed. Het is dat Eloy Room in goede vorm stak. Daar mochten we blij mee zijn. We kwamen te veel in de duels. Na twee nederlagen hier nu een gelijkspel, maar wij moeten hier natuurlijk winnen', was Leerdam duidelijk in Den Haag waar Vitesse dus twee punten morste waarmee aartsrivaal NEC de ploeg uit Arnhem passeerde op de ranglijst.

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: