16 oktober 2015 In de media

Kenniscongres ‘Het ideale veld’ in december op Papendal

Natuurgras, kunstgras of hybride? De discussie over het ideale veld wordt met enige regelmaat gevoerd.
Langs de lijn, in de media, in de kleedkamer of in de bestuurskamer. De leden van het technisch platform van de KNVB willen deze discussie graag verdiepen. Onder meer door het aanreiken van feiten, wetenschappelijke inzichten, maar ook door het verzamelen van meningen en het voeren van discussie rondom het ideale veld. Daarom vindt op donderdag 3 december het Kenniscongres 'Het ideale veld' plaats op het trainingscentrum van Vitesse in Arnhem.

Thema's en discussies

Tijdens het kenniscongres, toegankelijk voor voor directieleden en hoofdtrainers van BVO’s, vertelt Prof. dr. F.J.G. Backx, verbonden aan de Universiteit van Utrecht, over blessures op gras versus blessures op kunstgras. Sportsocioloog Thijs Velema (nationale universiteit van Taiwan) richt zich op het thema 'de invloed van het veld op het spel' en licht toe of er sprake is van thuisvoordeel voor BVO's die kunstgras hebben. Tot slot komt Johannes Holzmüller (Head of FIFA Quality Programme) aan het woord over de ontwikkeling van velden in de aankomende jaren. In het tweede deel van het programma staan er discussies met trainers en technisch directeuren centraal.

In de aanloop naar het congres wordt een online enquête uitgevoerd onder spelers in de Eredivisie en Jupiler League. Daarnaast vindt er een onderzoek plaats naar de ondergrond waarop de clubs hun topjeugd trainen.

Technisch platform

Het technisch platform van de KNVB is een adviesorgaan op voetbaltechnische onderwerpen voor het Nederlandse voetbal. Het bestaat uit een afvaardiging van de Coaches Betaald Voetbal, de Eredivisie CV, de Coöperatie Eerste Divisie, clubs uit de Ere- en Eerste Divisie en de KNVB.
 


Hybride XtraGrass™  in GelreDome en trainingsveld 1e selectie op Papendal
KNVB / Foto’s SV

Hoofdsponsor: