21 augustus 2012 In de media

Kent u deze nog? Hans Gillhaus (1963)

Hans Gillhaus (5 november 1963), kwam onder andere uit voor FC Den Bosch, PSV, AZ, Gamba Osaka, FF Jaro en Vitesse. Hij speelde negen interlands waarin hij twee keer scoorde.
Hans Gillhaus debuteerde begin jaren 1980 bij FC Den Bosch, waar hij in totaal meer dan 100 keer in actie zou komen. Na vier seizoenen ruilde hij de Nederlandse middenmoter in voor PSV.

Bij PSV was Ruud Gullit voor een recordbedrag naar AC Milan vertrokken. Gillhaus werd vervolgens samen met Wim Kieft en Søren Lerby aangetrokken als versterking. In zijn eerste seizoen won Gillhaus met PSV de landstitel, de KNVB-Beker en de Europacup I. Een jaar later won de club opnieuw de dubbel.

In 1990 kocht Aberdeen de Nederlandse aanvaller voor een bedrag van £650.000 (zo’n €745.000) over van PSV, waar hij overbodig was geworden na de komst van Braziliaanse ster Romário. Gillhaus vond in Schotland landgenoot Theo Snelders terug. In zijn debuutmatch was Gillhaus meteen goed voor twee doelpunten, waaronder één via een omhaal. Zie hier de beelden:

Klik HIER voor de video

Toen coach Willie Miller het roer overnam, zocht Gillhaus andere oorden op. Hij keerde terug naar Nederland en sloot zich aan bij Vitesse, waar hij zich terug in de kijker speelde en opnieuw een selectie voor Oranje te pakken kreeg.

Nadien voetbalde de aanvaller nog twee jaar in Japan, bij Gamba Osaka, en telkens één seizoen bij AZ en het Finse FF Jaro. Zijn carrière sloot hij af in de Eerste divisie bij zijn ex-club Den Bosch. Na zijn loopbaan als voetballer werd Gillhaus scout bij PSV en later ook Chelsea FC. In 2011 werd hij technisch directeur bij het Belgische SV Zulte Waregem. In augustus 2012 werd bekend dat Gillhaus hoofd scouting was aangesteld bij Queens Park Rangers.

Klik HIER voor de video

Kentudezenog

Hoofdsponsor: