27 februari 2015 In de media

Keuze voor nieuwe club niet moeilijk

Maikel van der Werff speelt vanaf komend seizoen voor Vitesse. De centrumverdediger maakt transfervrij de overstap van PEC Zwolle naar de Arnhemse club. Ook Feyenoord en FC Twente hadden interesse. Van der Werff hoopt in de toekomst nog een stap te maken en komt aankomend weekend Vitesse tegen met PEC.

"Vitesse meldde zich al vrij snel voor me en had een heel positief verhaal", aldus Van der Werff in gesprek met Voetbal International. "Het is sowieso mooi dat zo'n club belangstelling heeft en het geeft een goed gevoel als een club snel wil handelen. Van Feyenoord en FC Twente was wel wat interesse, maar zij werden nooit concreet. Daar heb ik dus niet te veel over nagedacht."

Van der Werff kreeg van PEC een aanbieding om te verlengen. "Maar dat was naar mijn idee niet iets om te accepteren. Bij onderhandelingen accepteer je nooit het eerste aanbod, maar daaruit sprak niet echt dat ze me heel graag wilden houden", stipt de verdediger aan. Er volgden nog wel gesprekken. "We kwamen er niet uit. Al moet ik eerlijk zeggen dat je ook wat makkelijker nee kunt zeggen als je weet dat er interesse is."

Vitesse heeft een doel wat betreft Van der Werff: "Het doel van de club is dat ik over een jaar of twee weer wordt doorverkocht, dat heeft Vitesse me al verteld. Maar ook als speler wil je uiteindelijk stappen maken. Als ik vier jaar in Arnhem blijf is dat ook prima, maar voor een club als Vitesse is het ook mooi als een speler een mooie transfer maakt. Dat gebeurt daar wel vaker", weet de speler.

VoetbalPrimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: