1 juli 2016 In de media

Kevin Diks op weg naar Fiorentina

Vitesse raakt Kevin Diks kwijt aan Fiorentina. Voor de 19-jarige rechtsback van Vitesse ligt een meerjarig contract klaar bij de Italiaanse nummer vijf.
Diks speelt morgen vrijwel zeker zijn laatste wedstrijd in het shirt van Vitesse. De verwachting is dat de talentvolle verdediger na het oefenduel met Sjachtar Donetsk naar Florence afreist om zijn eerste grote transfer af te ronden.

Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse, meldde eerder vandaag nog in afwachting te zijn van een bod van de Italianen. Eerder deze week had Fiorentina-directeur Valentino Angeloni zich met concrete interesse voor Diks gemeld bij de clubleiding van Vitesse. La Viola zou volgens De Wit een bod voorbereiden. ,,Maar dat betekent niet dat wij hem zo maar laten gaan. Als zij Kevin willen overnemen, moeten zij met een heel goed bod komen", liet de algemeen directeur van Vitesse vandaag weten.

Inmiddels is duidelijk dat Vitesse nagenoeg akkoord is met Fiorentina over de overgang van de jeugdinternational. Volgens Italiaanse media zouden de clubs elkaar gevonden hebben in een transfersom van rond de drie miljoen euro. Ook de speler zelf, wiens contract tot medio 2018 loopt, ziet een transfer naar de Serie A wel zitten. Daardoor worden de laatste formaliteiten mogelijk dit weekend al afgerond.

Diks heeft zich de afgelopen jaren stormachtig ontwikkeld. De bij Vitesse opgeleide rechtsback was de afgelopen anderhalf jaar basisspeler en kwam daarin tot 56 eredivisieduels en twee doelpunten. Diks debuteerde in maart voor Jong Oranje. Met Vitesse eindigde hij in zijn tweede seizoen op een teleurstellende negende plek en daarmee greep hij naast een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal. Met zijn nieuwe club zal hij komend seizoen wel actief zijn in de Europa League. Fiorentina eindigde het afgelopen seizoen op de vijfde plek in de Serie A.

Vitesse haalt voorlopig geen vervanger voor Diks. Hoofdtrainer Henk Fraser heeft met de weer in genade aangenomen Kelvin Leerdam en Julian Lelieveld, die zich met Oranje onder 19 voorbereidt op het EK in Duitsland, twee opties achter de hand voor de rechtsbackpositie.
 

AD / Foto’s SV

Hoofdsponsor: