8 januari 2015 In de media

Kevin Diks verlengt contract

Het doorlopende contract van Kevin Diks is opengebroken en met drie jaar verlengd. De 18-jarige rechtsback debuteerde op 24 augustus 2014 in de hoofdmacht van Vitesse.
Sindsdien speelde Diks zes competitieduels en drie bekerwedstrijden.

Diks voegde zich in 2005 bij de jeugdopleiding van Vitesse. Afgelopen zomer mocht hij als stagiair aansluiten bij de A-selectie. Diks ontwikkelde zich in razend tempo en niet veel later werd de oud-jeugdspeler definitief toegevoegd aan het eerste elftal. In de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle maakte Diks zijn eerste minuten in het betaalde voetbal. Ook werd hij opgeroepen voor het Nederlands Elftal O19. "Ik vind het mooi dat de club met mij door wil. Zelf wil ik mij hier graag doorontwikkelen. Ik zit nu tien jaar bij Vitesse en ben nog zeker niet uitgeleerd."

Technisch directeur Mo Allach over Diks: “Hij heeft in de zomer zijn kans bij de A-selectie met beide handen aangegrepen. Zijn progressie is nu beloond met een vernieuwd contract. De ontwikkeling van Diks is een goed voorbeeld hoe wij het graag in de toekomst bij Vitesse willen zien. We werken met een vernieuwde visie gestructureerd aan de ontwikkeling van de Vitesse Voetbal Academie zodat spelers worden voorbereid voor de stap naar het eerste elftal van Vitesse.”

Diks is naast Eloy Room, Piet Velthuizen, Jeroen Houwen, Gino Bosz, Davy Pröpper, Tim Linthorst, Ewout Gouw en Elmo Lieftink de negende speler afkomstig uit de eigen jeugdopleiding die deel uit maakt van de selectie die in Spanje op trainingskamp is.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: