29 oktober 2014 In de media

Kevin Diks, talent uit de Vitesse Voetbal Academie

Kevin Diks stond dinsdagavond in de basis van Vitesse tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht (2-1) alsof hij al jaren in de A-selectie speelt.
Schijnbaar moeiteloos speelde hij een uitstekende wedstrijd als vervanger van de geblesseerde Wallace.
 
Kevin Diks begon in de jeugd van VIOS Vaassen voordat hij bij AGOVV (BVO) terecht kwam. Van daaruit stroomde hij door naar de Vitesse Voetbal Academie en doorliep sinds 2005 alle jeugdelftallen. Vorig jaar tekende hij een contract voor twee jaar, met een optie op nog een jaar.
 
Omdat de Chelsea-speler en beoogde rechtsback Wallace pas in augustus bij de selectie van Vitesse aansloot, maakte beloftenspeler Diks de hele voorbereiding mee en kreeg veel speeltijd tijdens de oefenduels.
 
Het Vitesse-talent viel op door zijn sobere maar degelijke speelstijl, mentale weerbaarheid en sterk optreden in de een-tegen-een duels. Voor Vitesse-trainer Peter Bosz was zijn goede spel aanleiding om hem bij de eerste selectie te houden.
 

 
Kevin Diks stond dinsdagavond tijdens het bekerduel in de basis van Vitesse als vervanger voor de geblesseerde Wallace (middenhandsbreuk). Diks, die drie weken geleden 18 werd, speelde een sterke wedstrijd.

Zijn Dordtse tegenstander had een slechte avond en kwam nauwelijks in de wedstrijd voor. De jonge rechtsback werd makkelijk door zijn medespelers gevonden en kreeg veelvuldig de bal, een teken van vertrouwen door zijn teamgenoten.
 
Hij viel dinsdagavond in de 71ste minuut lichtgeblesseerd uit. „Ik had veel ruimte en heb dus veel gelopen. Ik moest met kramp van het veld”, vertelde Diks aan de Gelderlander.
 
De teller staat voor de Apeldoorner inmiddels op drie competitiewedstrijden en twee bekerwedstrijden. De Vitesse-supporters gaan nog meer van het talent uit eigen Vitesse Voetbal Academie zien.
 
Kevin Diks heeft zelf een duidelijke doelstelling. „Weet je dat er eerder een rechtsback uit Apeldoorn bij Vitesse voetbalde? Die speelde ook de KNVB bekerfinale: Edward Sturing.”
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: