4 november 2015 In de media

Kick-Off Vitesse Werkt !

Woensdag 4 november startte Vitesse Werkt!, het nieuwste sociaal-maatschappelijke project van Vitesse Betrokken. Vitesse Werkt! is een project voor jongeren tot en met 27 jaar met een WAJONG- of Participatiewet-uitkering, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.
In het project Vitesse Werkt! worden de deelnemers middels voetbal klaargestoomd voor het echte werk, een betaalde baan. Het project wordt in samenwerking met Visie op Arbeid, Gemeente Arnhem en UWV aangeboden. Woensdag werd er gestart met negen deelnemers. In de loop van het traject wordt het team van Vitesse Werkt! uitgebreid tot achttien deelnemers.

Onder leiding van een trainer van Vitesse Betrokken werd er woensdagmorgen door de deelnemers gestart met een training op trainingsaccommodatie op Papendal. Vervolgens  namen de jongeren deel aan een scholingsbijeenkomst van een jobcoach. In de middag vond de officiële kick-off plaats.

De deelnemers werden welkom geheten door Kees Bakker, lid van de Raad van Commissarissen van Vitesse en Herman Kaiser, burgemeester van Gemeente Arnhem. Samen met hen en met een aantal spelers uit de selectie ondertekenden de deelnemers hun deelnamecontracten. Namens de selectie waren Eloy Room, Sheran Yeini, Lewis Baker en Rob Maas aanwezig. Tevens werd er gesproken met de spelers over hoe zij hun droom, profvoetballer worden, hebben verwezenlijkt en welke keuzes ze hierin hebben moeten maken.

Gedurende het komende half jaar krijgen de deelnemers tweemaal per week training op de trainingsaccommodatie op Papendal. Voetbal leent zich uitstekend voor deze doelgroep, omdat veel aspecten van voetballen in teamverband ook raakvlak hebben met werken op de werkvloer. Aansluitend op de voetbaltrainingen krijgen de deelnemers scholing op gebied van solliciteren, netwerken en een realistisch zelfbeeld. Vitesse en Visie op Arbeid zetten zich in om via hun netwerk de deelnemers te plaatsen. Na het half jaar worden de deelnemers nog anderhalf jaar begeleid op de werkvloer. 
 

Vitesse

Hoofdsponsor: