24 oktober 2010 In de media

Edelf: ‘Kippenvel langs de lijn’

Vitessesupporter tussen persfotografen. Supportersvereniging Vitesse fotograaf Eddy Elfring in gesprek met dé Zondagkrant.

Al tien jaar is Eddy Elfring als Vitessefan in het Gelredome te vinden. Sinds vier jaar zit hij niet meer op de tribune, maar staat hij tijdens de wedstrijden tussen de persfotografen langs de lijn. Om actiefoto´s te maken voor SV Vitesse. Deze klus klaart hij meestal ook bij de uitwedstrijden. Daarnaast fotografeert hij wekelijks de Vitessespeler van de Week, in het Supportershome Monnikenhuize. En dat allemaal onder het pseudoniem Edelf.

Ben je in het dagelijks leven ook fotograaf?
Nee, ik ben service technicus in medische apparatuur, zoals CT-scanners. Fotograferen is mijn grote hobby, al vanaf mijn 20e jaar. Ik maak sportfoto´s, maar ik fotografeer ook andere onderwerpen.
Ik heb twee zoons van 10 en 14 jaar. Toen zij bij de F-jes voetbalden stond ik ook altijd al met fotoapparatuur langs de lijn.

Hoe ben je voor SV Vitesse gaan fotograferen.
Sinds de opening van het Gelredome heb ik een seizoenskaart. Op een gegeven moment merkte ik dat ik me zat te vervelen op de tribune. Ik heb een paar vrienden die nogal fanatiek zijn bij de supportersvereniging. Op die manier is vier jaar geleden het balletje gaan rollen.

Hoeveel foto´s maak je per wedstrijd?
Ik denk een stuk of 800. Daar zitten zo´n 150 bruikbare tussen. Hieruit maak ik weer een selectie die ik plaats op www.vitesse.org

Wat is je lievelingsfoto?
Eén specifieke lievelingsfoto heb ik eigenlijk niet. Ik bewaar de mooiste herinneringen aan de uitwedstrijd bij PSV in 2007, toen PSV in eigen huis landskampioen werd. Die wedstrijd was tot het allerlaatste moment spannend. AZ, Ajax en PSV konden alle drie de titel pakken. Het was een kippenvelwedstrijd om langs de lijn te mogen staan. Toen PSV onverwacht de titel won, mocht ik mee de kleedkamer in van PSV. Om daar tussen een Koeman en een Kluivert te staan, is heel speciaal.

Op welke plaats verwacht je dat Vitesse dit seizoen eindigt?
Ik denk dat de investeringen zijn vruchten gaan afwerpen en dat Vitesse uit het dal omhoog klimt. Ik hoop op leukere wedstrijden met betere resultaten. Een 7e of 8e plek moet gewoon haalbaar zijn!

Foto: Kirsten den Boef; www.kirstenfotografeert.nl

dé Zondagkrant

Hoofdsponsor: