4 maart 2012 In de media

Kleine Gelderse derby prooi voor Vitesse

Na drie nederlagen op een rij heeft Vitesse eindelijk weer eens een overwinning geboekt. De Arnhemmers waren thuis met 2-0 te sterk voor De Graafschap.

Beide ploegen konden een driepunter hard gebruiken. Vitesse verloor de laatste drie competitiewedstrijden en snakte daarom naar een overwinning. De Graafschap bezorgde trainer Richard Roelofson afgelopen week een fraai debuut met een verrassende zege bij Roda JC. De Doetinchemers zagen gisteravond hekkensluiter Excelsior al onderuit gaan en konden daar dus profijt uit slaan.

Aarzelend
Het duel in Arnhem begon van beide kanten wat aarzelend. De Graafschap gokte op de lange bal en stichtte daar in het eerste kwartier ook het meeste gevaar mee. De eerste kans van de wedstrijd was voor Rydell Poepon, die hard over schoot na goed werk van Michael de Leeuw. Laatstgenoemde kreeg zelf ook een grote mogelijkheid, maar wist Piet Velthuizen niet te omzeilen. Vitesse zette daar in het eerste half uur maar weinig tegenover. Wilfried Bony dwong Yves de Winter met een kopbal en een hard schot tot een redding, maar De Graafschap bleef eenvoudig overeind.

Na ruim een half uur was daar toch de openingstreffer van de thuisploeg. Na uitstekend voorbereidend werk van Patrick van Aanholt kwam de bal voor de voeten van Bony. Al vallend produceerde de Ivoriaan een poeier, die via de binnenkant van de paal binnenzeilde: 1-0. De ban was gebroken en de Arnhemmers kwamen beter in de wedstrijd. Nog voor rust liet Guram Kashia na om de marge te verdubbelen. De verdediger was het eindstation van een fantastische aanval, maar schoot op de vuisten van De Winter.

Havenaar beslist duel
Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Vitesse had het balbezit, De Graafschap beperkte zich tot verdedigen. De ploeg van trainer John van den Brom kreeg daardoor al snel enkele kansen. Eerst verschalkte Ties Evers bijna zijn eigen doelman, waarna een minuut later Havenaar al vallend de bal net naast tikte. Een tweede Arnhemse treffer leek slechts een kwestie van tijd, maar vervolgens zakte het tempo toch weer weg. De Graafschap mocht daardoor lange tijd hoop houden op wellicht een punt.

Een kwartier voor tijd maakte Havenaar echter aan alle onzekerheid een einde. De Japanner schoot de bal op aangeven van de sterk spelende Alexander Büttner langs De Winter: 2-0. Vitesse boekte zodoende een broodnodige overwinning. De Graafschap blijft zeventiende en houdt alleen Excelsior onder zich. Het onderlinge verschil is één punt, maar de Superboeren hebben wel nog een duel tegoed.

Goal

Hoofdsponsor: