26 maart 2018 In de media

Knol, Van Dael en Jansen weg bij Vitesse

Vitesse neemt na dit seizoen afscheid van de jeugdtrainers Ruud Knol, Michael Jansen en Ben van Dael.
Vooral het vertrek van de oud-Vitessespelers Knol en Jansen is opmerkelijk.

Knol (37), buiten zeven seizoenen in Arnhem als profvoetballer ook actief bij PAOK Saloniki en Sparta, is al sinds het seizoen 2012-2013 werkzaam bij de opleiding van Vitesse. Hij trainde diverse teams. Dit jaar maakt hij deel uit van de staf van het beloftenteam, dat onder leiding staat van Joseph Oosting. De ex-prof wilde graag hogerop in Arnhem, maar de staf van de eerste selectie is bezet. Knol kijkt daarom verder.

Jansen (33) is ook een voormalige speler van Vitesse. De Nijmegenaar brak in december 2002 door vanuit de jeugd in Arnhem. In 2005 zakte hij tijdens een wedstrijd van Vitesse tegen Ajax in elkaar. Hij had hartritmestoornissen. Op dat moment was hij in beeld bij Oranje.

Jansen herstelde en kwam in het betaalde voetbal nog uit voor De Graafschap, Cambuur, Veendam, Go Ahead Eagles en FC Groningen. Na zijn carrière in 2012 ging hij als trainer aan de slag bij Vitesse. Hij maakt daar nu het seizoen af bij de lichting Onder 15 jaar. Jansen wil zich elders verder ontplooien.

Van Dael wil verder met senioren
Limburger Van Dael is bezig aan zijn eerste seizoen bij Vitesse. Hij heeft de hoogste jeugdlichting, Onder 19, onder zijn hoede. De Limburger wil graag verder met seniorenteams.

Van Dael werkte van 1999 tot en met 2015 als jeugd- en assistent-trainer bij VVV-Venlo. Hij werd in december 2015 aangesteld als hoofdtrainer van Fortuna Sittard, als opvolger van Peter van Vossen. Van Dael eindigde met de club als zestiende in de eerste divisie.

Fortuna verlengde daarna, maar in december 2016 werd zijn contract weer ontbonden vanwege slechte resultaten. Daarna ging hij aan de slag bij Vitesse. Met Vitesse Onder 19 plaatste Van Dael zich dit seizoen netjes voor de kampioenspoule met de beste teams van Nederland.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: