21 april 2020 In de media

KNVB bevestigt: competitie 2019-20 wordt niet uitgespeeld

De KNVB heeft van de overheid dinsdagavond de duidelijkheid gekregen die het verlangde. Nu duidelijk is dat er tot 1 september ook niet achter gesloten deuren kan worden gespeeld, kunnen vervolgstappen worden genomen.
De voetbalbond reageerde na de persconferentie van minister-president Mark Rutte met een statement.

Vergunningsplichtige evenementen blijven in Nederland door de verlengde maatregelen tot 1 september verboden. De KNVB zegt daarover: 'Naar aanleiding daarvan heeft het bestuur betaald voetbal, dat daar formeel over gaat, het voornemen de competitie 19/20 niet verder uit te spelen. Op basis van het besluit vandaag van de regering, treedt de KNVB in overleg met de UEFA. Waarna het besluit wordt genomen. Vrijdag komen vervolgens de clubs en andere betrokkenen samen om de consequenties daarvan te bespreken.'

De UEFA bevestigde dinsdag al een lichte draai te hebben gemaakt. Er dreigen niet langer sancties voor nationale bonden die competities niet uit laten spelen. De Europese voetbalbond is bereid uitzonderingssituaties te bekijken en laat dan zeer waarschijnlijk volgend seizoen toch clubs uit het desbetreffende land toe in de Europese competities. De KNVB moet daar na de UEFA-vergadering van donderdag de bevestiging van krijgen.

De Nederlandse voetbalbond gaat dan vrijdag om tafel met de Eredivisie-clubs om te bespreken hoe de seizoenen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie worden geëindigd? Er is nog geen duidelijkheid over de scenario's. De KNVB stelt in het statement: 'Dat de KNVB tot op heden de onderbroken competities nog niet definitief heeft afgelast, is vooral omdat de bedrijfstak betaald voetbal in financieel zwaar weer is gekomen door de coronacrisis. Geprobeerd wordt om te voorkomen dat hierdoor clubs omvallen en banen uit het voetbal verdwijnen.'

Komende vrijdag volgt duidelijkheid over de precieze consequenties van het voorgenomen besluit om de competitie van het seizoen 2019/20 niet uit te spelen.

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: