26 april 2021 In de media

KNVB doet oproep aan politiek om publiek in eredivisie toe te blijven laten

De KNVB heeft een nadrukkelijke oproep aan de politiek gedaan om de pilotfase met publiek te verlengen en ook de komende speelronden van de eredivisie toeschouwers toe te laten. “Het is cruciaal in deze fase voor de operatie en logistiek rondom het traject sneltesten om door te gaan en niet stil te vallen.”

Afgelopen weekend zaten er voor het eerst sinds september weer toeschouwers in de stadions en volgens de voetbalbond heeft dat geen problemen opgeleverd. “Er is gebleken dat alles bij de stadions prima is verlopen”, laat de KNVB weten aan de NOS.

“Bij de ingang duurde het iets langer, maar iedereen zat op tijd op z’n plaats. We signaleren wel dat de app (waarmee de testen rondom evenementen met publiek geregeld worden) nog niet overal vlekkeloos werkt. Daarom is extra testen verstandig.”

Woensdag duidelijkheid

Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, hoopt dat er uiterlijk woensdag duidelijkheid komt over de volgende speelronde in de eredivisie.

Manager competitiezaken KNVB kijkt terug op wedstrijden met publiek

De laatste wedstrijden in de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn halverwege mei. “Het is wenselijk voor de bedrijfstak om in deze fase nog publiek te ontvangen. Ook met het oog op perspectief en loyaliteit richting fans en supporters is het fijn om nog (beperkt) publiek te mogen ontvangen.”

Vanwege de huidige landelijke pilot met sneltesten zit er volgend weekend sowieso beperkt publiek bij de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Bron: NOS / Foto's: SV

Hoofdsponsor: