21 april 2021 In de media

KNVB hoopt op kabinet: ”Dat zou echt een opsteker zijn”

De KNVB hoopt dat er de komende weken meer wedstrijden met publiek komen. Aankomend weekend is er na maandenlange stilte in stadions, weer publiek welkom. Als supporters een negatieve test kunnen overleggen, zijn ze welkom in de stadions deze speelronde.

“We hopen dat dit in mei kan worden doorgezet, maar dat zal afhankelijk zijn van de keuzes van de overheid”, zegt Bluyssen in gesprek met de Telegraaf. “Woensdag zal in de Tweede Kamer worden gediscussieerd over de testwet (over de toegang tot sportwedstrijden, evenementen, musea, theaters en de horeca op basis van een negatieve test, red.).”

Bluyssen vervolgt: “Het zou mooi zijn als de terugkeer van het publiek kan worden doorgetrokken richting het einde van het seizoen. Het zijn de weken van de beslissingen, van de kampioenswedstrijden, van de play-offs. Het zou echt een opsteker zijn voor het betaald voetbal als die met gedeeltelijk publiek kunnen worden afgewerkt.”

Volgens de manager competitiezaken is de KNVB ‘niet voor een testmaatschappij’. “Maar we zitten in een fase dat nog lang niet alle mensen gevaccineerd zijn en dan is dit een mogelijkheid om toch weer een heerlijke beleving in het stadion te hebben. De overheid bepaalt wat kan en mag en dat grijpen we aan.”

Bron: Telegraaf / Foto's: SV

Hoofdsponsor: