24 maart 2020 In de media

KNVB houdt hoop op eredivisievoetbal in april

Na de persconferentie van het kabinet waarin aangescherpte maatregelen in de coronacrisis werden aangekondigd, ontstond onduidelijkheid over het vervolg van de eredivisie.
Maandagavond leek het alsof er tot 1 juni niet mag worden gevoetbald.

De KNVB schrijft nu echter, na overleg met het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport, dat 'op uiterlijk 6 april wordt bezien in hoeverre deze maatregelen voor de sportwereld verlengd worden'. Dat houdt in dat de resterende negen competitierondes vanaf april gespeeld zouden kunnen worden.

De KNVB komt daarnaast met drie scenario's voor het einde van de eredivisie. In het eerste scenario worden de competities uitgespeeld voor 30 juni (tot 1 juni zonder publiek).

Na 30 juni?

Op 30 juni lopen de contracten van de spelers af en gaan nieuwe contracten in. Volgens het tweede scenario worden competities toch uitgespeeld na 30 juni, al is de bond daarbij afhankelijk van de UEFA-kalenderwerkgroep.

Dit geldt volgens de bond vooralsnog alleen voor het betaald voetbal.

Niet uitgespeeld?

In het laatste scenario worden de competities helemaal niet uitgespeeld. "Ook de UEFA is nog bezig met scenario's", schrijft de voetbalbond.

"De uitkomsten daarvan zijn voor ons relevant omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met de andere competities."

NOS / Foto’s SV

Hoofdsponsor: