18 november 2015 In de media

KNVB legt clubs geen extra veiligheidsmaatregelen op

De KNVB ziet vooralsnog geen reden om de veiligheidsmaatregelen aan te scherpen voor de hervatting van de voetbalcompetities.
De bond vertrouwt hierbij volledig op de expertise van andere partijen, zoals de nationaal coördinator terrorismebestrijding en de burgemeester.'Wij hebben nog geen signalen ontvangen dat het dreigingsgevaar is toegenomen na de aanslagen in Parijs of na de afgelaste interland tussen Duitsland en Nederland', zegt een woordvoerder van de KNVB in gesprek met Voetbal International.

'Mocht dat wel zo zijn, dan is het aan de burgemeesters van de speelsteden om besluiten te nemen over de veiligheidsmaatregelen. Zij zijn daarvoor verantwoordelijk, omdat dit om een andere veiligheid gaat dan het begeleiden van supportersstromen.'

De voetbalbond vertrouwt echter vooralsnog op de expertise van bijvoorbeeld de coördinator landelijke terrorismebestrijding. Mocht die een verhoogd risico op aanslagen rondom voetbalwedstrijden signaleren, zal lokaal gekeken worden welke maatregelen genomen worden.

Zo worden de veiligheidsmaatregelen rondom de thuiswedstrijden van Ajax (zaterdag tegen SC Cambuur), Feyenoord (zondag tegen FC Twente) en ADO Den Haag (zondag tegen Vitesse) aangescherpt.

'Dat gebeurt dus op lokaal niveau', stelt de woordvoerder. 'Wij hebben vanuit de KNVB al gewaarschuwd voor het gebruik van vuurwerk. Dat brengt sowieso risico's met zich mee, maar we beseffen dat dit juist nu associaties met de aanslagen kan veroorzaken. Maar als wij als KNVB een rol kunnen spelen om te verbinden, zullen we dat zeker doen'
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: