10 december 2017 In de media

KNVB om tafel met Supporterscollectief en clubs over extreem weer

Naar aanleiding van de extreme weersomstandigheden en de onduidelijke situatie die hierbij is ontstaan voor veel supporters gaat de KNVB om tafel met betrokken partijen.
De KNVB is, net als alle voetballiefhebbers, teleurgesteld over het feit dat er afgelast moest worden. Het is vooral erg vervelend voor de vele supporters voor wie de situatie rondom hun wedstrijd vandaag lange tijd onduidelijk was.

Situatie

Er wordt getracht op korte termijn een groep van afgevaardigden bij elkaar te krijgen om deze kwestie te bespreken

Er is vandaag al contact geweest met het Supporterscollectief en de betrokken clubs om de ontstane situatie van vandaag, zondag 10 december, te bespreken. Ook clubs die vandaag niet in actie kwamen en lokale overheden worden hierbij betrokken, om samen te proberen om dergelijke onduidelijke situaties in de toekomst te kunnen voorkomen. Er wordt getracht op korte termijn een groep van afgevaardigden bij elkaar te krijgen om deze kwestie te bespreken.

Op dit moment is het zo dat de KNVB samen met de thuisspelende club verantwoordelijk is voor de situatie op het veld en in het stadion. De lokale overheid gaat over de situatie buiten het stadion. Uiteraard staan de KNVB, clubs en de lokale overheid in nauw contact met elkaar als de situatie, zoals in dit geval, hier om vraagt.

Door de thuisclubs is er hard gewerkt om de wedstrijden toch nog door te laten gaan, maar bij twee Eredivisie-wedstrijden bleek dit uiteindelijk niet mogelijk. Vanwege het feit dat we altijd proberen om de competitie zo gelijkmatig mogelijk te laten verlopen, dat er in het competitieschema weinig inhaalmogelijkheden zijn én dat er al veel supporters in het stadion waren wordt er uiterst zorgvuldig omgegaan met afgelastingen. In het geval van Sparta – Vitesse en FC Utrecht – Feyenoord bleek er uiteindelijk geen andere mogelijkheid dan een afgelasting.

Lees ook: SV Vitesse boos: 'KNVB heeft schijt aan supporters'
 


Publicatie De Gelderlander 10-12-2017
KNVB

Hoofdsponsor: