12 januari 2021 In de media

KNVB reageert op persconferentie: ‘Rutte zei dat steun nu logisch zou zijn’

De KNVB hoopt binnenkort extra steun van de overheid te ontvangen om daarmee de betaald voetbalclubs in Nederland te kunnen ondersteunen. Dat blijkt uit een reactie op de persconferentie die minister-president Mark Rutte dinsdagavond gaf.

De voetbalbond laat weten dat de sector te lijden heeft onder het sluiten van de stadions. De clubs zijn ‘voor een zeer groot deel afhankelijk van inkomsten uit stadionbezoeken’ en omdat dat al maandenlang niet mogelijk is zijn er financiële problemen. Dat heeft de KNVB ook in Den Haag neergelegd, zo valt te lezen in het statement op de bondswebsite.

De ‘beslissers in Den Haag’ hebben de problemen van het voetbal op de agenda staan, zo valt er te lezen, en de gesprekken over een oplossing zijn nog altijd gaande. De KNVB benadrukt dat Rutte dinsdagavond zei dat hij financiële steun voor sectoren die (deels) zijn gesloten vanwege corona logisch vond en daar willen ze zich dan ook bij aansluiten.

Er stonden eind januari ook enkele ‘fieldlabs’ gepland, waarbij supporters in de stadions van Nijmegen en Almere zouden worden toegelaten. Het lijkt er niet op dat die doorgang kunnen vinden, maar daar wordt in het statement van de bond niet over gerept.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: