9 mei 2020 In de media

KNVB werkt wél aan plan om overheidssteun te vragen

De KNVB heeft snel gereageerd op de kritiek van VVD’s fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. De Nederlandse voetbalbond heeft laten weten dat het in samenwerking met de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en de clubs werkt aan een plan om overheidssteun aan te vragen.
Dat moet op korte termijn besproken worden met Minister Martin van Rijn. Dat schrijft het ANP althans.

Een plan indienen was volgens Dijkhoff de enige manier om overheidssteun te krijgen en anders stond de voetballerij helemaal achterin de rij bij het geven van subsidies. Eerder al vroeg de KNVB in een brief al om financiële hulp, maar dat was zonder verdere onderbouwing. Die is wel nodig om aanspraak te maken om financiële steun.

De KNVB zette zelf al een steunpakket op poten en doet ook een beroep solidariteit van clubs. Daarnaast meldde Chris Woerts vrijdagavond in Veronica Inside dat de Nederlandse deelnemers in Europa samenwerken achter de schermen aan een noodfonds. Door Europese gelden beschikbaar te stellen, willen ze het hele Nederlandse betaalde voetbal gaan helpen.

Ook kwam er al een akkoord over het inleveren van salaris en andere maatregelen, waarmee de clubs en spelers samen 35 miljoen euro besparen. De totale schade is met ruim vierhonderd miljoen echter veel groter. 

FCUpdate / Foto’s SV

Hoofdsponsor: