7 mei 2015 In de media

KNVB: separaat verplaatsen Feyenoord vs Vitesse mogelijk

Een eventuele afgelasting van Feyenoord – Vitesse zal geen gevolgen hebben voor de meeste andere wedstrijden in de eredivisie dit weekeinde.
De politiebonden voeren zondag actie in de buurt van de stadions tijdens de voetbalwedstrijden Feyenoord-Vitesse en FC Groningen-PEC Zwolle. Daardoor zullen er bij deze duels niet voldoende agenten beschikbaar zijn.

Burgemeester Den Oudsten van Groningen kondigde gisteren al aan dat Groningen – PEC wat hem betreft gewoon door kan gaan. Over het doorgaan van Feyenoord – Vitesse is nog geen besluit genomen, maar een woordvoerder van de KNVB bevestigt dat een eventuele annulering niet hoeft te betekenen dat ook alle andere wedstrijden verplaatst moeten worden.

Reglementen

Om competitievervalsing te voorkomen streeft de KNVB ernaar alle wedstrijden in de laatste twee speelrondes van de eredivisie gelijktijdig af te werken (zondag om 14.30 uur), maar dit is niet vastgelegd in de reglementen. De KNVB-woordvoerder erkent dat de voetbalbond Feyenoord – Vitesse zou kunnen verplaatsen naar een ander moment en besluit de andere wedstrijden toch op zondag te laten spelen.

Feyenoord en Vitesse zijn, samen met AZ, nog verwikkeld in de strijd om de derde plaats in de eredivisie. Omdat AZ zondag tegen NAC speelt, dat nog kansen heeft om nacompetitie te ontlopen, is het de vraag of ook de duels tussen Go Ahead Eagles en Heerenveen en FC Utrecht en Excelsior verplaatst moeten worden.
 

NOS / Foto’s SV

Hoofdsponsor: