7 mei 2015 In de media

KNVB: uiterlijk vrijdag duidelijkheid nieuwe speeldatum

De KNVB wil uiterlijk vrijdag om 17.00 uur duidelijkheid over een nieuwe datum van Feyenoord-Vitesse.
De wedstrijd werd donderdag verboden door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, omdat de politie actie gaat voeren. De wedstrijd moet volgende week worden ingehaald, omdat alle clubs voor de laatste speelronde evenveel wedstrijden moeten hebben gespeeld.

De KNVB vindt de situatie sportief gezien onwenselijk en is teleurgesteld dat clubs, spelers en fans de dupe worden van het cao-conflict. Inmiddels is de bond met de clubs in gesprek over een nieuwe speeldatum. Het is geen optie om de wedstrijd zonder publiek of op een ander terrein te spelen, zegt een woordvoerder van de KNVB. Alle wedstrijden verplaatsen is ook uitgesloten, omdat dan nog meer clubs en fans gedupeerd raken.

Geen makkelijke klus

De voetbalbond moet met het bepalen van een datum met veel zaken rekening houden, zoals het bewaken van het uit- en thuisritme en rust tussen de wedstrijden. Ook moeten alle clubs evenveel wedstrijden hebben gespeeld voor de laatste speelronde, op 17 mei. De wedstrijd moet dus voor die tijd worden ingehaald. Bovendien moet er worden gelet op afspraken met televisie- en radiozenders. Fox Sports, een van die gerechtigden, vindt de afgelasting 'op sportief gebied zeer betreurenswaardig'.

Er zouden 550 Arnhemse supporters naar Rotterdam reizen. Ook supporters van Feyenoord zijn zeer teleurgesteld. De wedstrijd zou ook in het teken staan van keeperstrainer Patrick Lodewijks, wiens vrouw onlangs overleed bij een verkeersongeval.
 


Vitesse-supporters in het uitvak in de Kuip tijdens seizoen 2013-2014
Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: