14 april 2010 In de media

KNVB overweegt weren uitfans risicowedstrijden

De voetbalbond KNVB overweegt bij zogeheten risicowedstrijden geen supporters van de uitspelende ploeg meer toe te laten. Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, zei dinsdagavond in Nova zo’n maatregel voor te stellen aan de clubs.
”Als we bijvoorbeeld bepalen dat FC Twente – Ajax een risicowedstrijd is, dan gaan er geen supporters van Ajax mee”, aldus Kesler.
Ajax en Feyenoord spraken vorig jaar in overleg met de KNVB en de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam al af vijf jaar geen supporters mee te nemen naar de onderlinge uitwedstrijden.

De KNVB wil die maatregel breder trekken en stelt voor om voorafgaand aan de competitie in overleg met de lokale driehoek en de clubs vast te stellen wat de risicowedstrijden zijn.

Hooligans
”Langzamerhand is het tijd dat we er eens over na gaan denken of we dit soort toestanden met hooligans nog wel verantwoord vinden”, aldus Kesler.

”We moeten de clubs maar eens voorhouden of het niet verstandig zou zijn dat we in de toekomst bij risicowedstrijden ook in competitieverband gewoon geen supporters van de bezoekende club meer meenemen. Daar moeten de clubs maar eens ernstig over gaan nadenken.”

ANP

Hoofdsponsor: