9 juni 2011 In de media

KNVB reageert op brief Vitesse bekerfinale beloftenelftallen

De KNVB heeft gereageerd op de brief die Vitesse naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom de bekerfinale voor beloftenelftallen tussen Jong Vitesse/AGOVV en Jong Feyenoord/Excelsior van maandag 16 mei heeft gestuurd.
In de brief aan de KNVB eiste Vitesse excuses aan haar supporters voor deze misstanden, die in de ogen van de Vitesse-clubleiding voorkomen hadden kunnen worden. Tevens heeft Vitesse gevraagd om een onderzoek in te laten stellen door de aanklager Betaald Voetbal. Al eerder had Vitesse haar ongenoegen uitgesproken over de gang van zaken en de keuze voor Het Kasteel als ‘neutrale’ locatie voor de finale.

In een reactie op de brief laat de KNVB aan Vitesse weten dat deze finale ook voor de hen ronduit teleurstellend is verlopen. Met name die supporters die wel met goede bedoelingen aanwezig waren in het Sparta-stadion zijn de dupe geworden. Tevens geeft de KNVB aan dat zij in de voorbereiding er alles aan hebben gedaan de organisatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Tijdens de wedstrijd zelf heeft de voetbalbond gepleit voor definitieve staking van de wedstrijd. De politie Rotterdam-Rijnmond heeft op basis van eigen inschattingen en verantwoordelijkheden er echter voor gekozen de wedstrijd door te laten spelen.

Tot slot meldt de KNVB dat de wanordelijkheden van die avond voorgelegd zijn aan de aanklager. De uitkomsten hiervan worden nu afgewacht.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: