30 november 2012 In de media

KNVB ziet geen belemmering voor Chelsea-huurlingen

Het is niet uitgesloten dat Chelsea deze winter opnieuw spelers verhuurt aan Vitesse. In de nieuwste editie van Voetbal International laat René van der Gijp weten dat er nog eens drie spelers van Chelsea naar Arnhem komen.
Het nieuws is afkomstig van Merab Jordania, die het toevertrouwde aan zijn goede vriend Jan Boskamp. Vervolgens ontstond er wat commotie in de media. Er werd algemeen aangenomen dat een club maar drie spelers mocht huren van één en dezelfde club. Navraag bij de KNVB leert dat het wel degelijk mogelijk is om dat aantal te overschrijden.

‘Op grond van de huidige regelgeving zijn hierin geen beperkingen. Ook in de FIFA transfer regulations staat niets opgenomen over een beperking van het aantal te huren spelers van één club’, laat een woordvoerder van de KNVB weten.

‘Gaat het echter om verhuren binnen dezelfde competitie, dan bestaat er wel een beperking. Clubs die in dezelfde competitie in Nederland spelen (Eredivisie of Jupiler League, red.) mogen onderling maximaal vijf spelers van elkaar huren.’

Momenteel spelen Gaël Kakuta, Patrick van Aanholt en Tomás Kalas (op de foto met Van Aanholt tegen Willem II) op huurbasis in Arnhem. Chelsea is zeer te spreken over de ontwikkeling van het drietal. Het is dan ook niet uitgesloten dat er in de winter meer talenten bij Vitesse worden gestald.

 

VI

Hoofdsponsor: