10 februari 2010 In de media

Koele douche voor Vitesse

Arnhemse ploeg moet naar beneden kijken na 2- 0 nederlaag bij VVV-Venlo
*Vitesse is er opnieuw niet in geslaagd het gat naar het lin­kerrijtje te verkleinen.
*Arnhemse ploeg gaat met 2­0 onderuit bij VVV-Venlo.
*Twaalf duels voor het einde moet ploeg van Theo Bos eerst naar beneden kijken.

Het seizoen van Vitesse dreigt opnieuw faliekant te misluk­ken. Door de nieuwe wanpresta­tie, gistermiddag bij VVV-Venlo (2-0), wordt de beoogde plek in het linkerrijtje nog meer een uto­pie.

Vier dagen voor het ontluisteren­de en van bezieling gespeende op­treden in De Koel had Vitesse al een zwakke beurt gemaakt bij Sparta ( 1- 1). De Arnhemse ploeg wilde in de duels met Sparta en VVV de aansluiting vinden met het linkerrijtje. Maar na de koele douche in Venlo moet Vitesse zelfs naar beneden kijken op de ranglijst.
De kloof naar de degradatiezone bedraagt vijf punten en met FC Twente (zaterdag, thuis) en Ajax ( uit) wacht Vitesse confrontaties met twee van de drie topteams van de eredivisie.

„We laten ons niet gek maken door het programma”, stelde Vites­se- trainer Theo Bos na de neder­laag. „We leven van wedstrijd naar wedstrijd. Van de resterende twaalf wedstrijden spelen we er nog zeven thuis. Daarom maak ik me geen zorgen.”

De huidige staat van het elftal is echter wel degelijk zorgwekkend. Het spel hangt van toevalligheden aan elkaar, geen speler is in top­vorm, het elftal toont alleen tegen de topploegen een gezonde beze­tenheid en wanneer de gevaarlijk­ste aanvaller Santi Kolk zijn dag niet heeft, zoals gisteren, dan heerst er onmacht voor het vijan­delijke doel. Daar kwam in Venlo nog een on­fortuinlijke opening. Al na tien mi­nuten werkte Civard Sprockel de bal achter zijn eigen doelman Piet Velthuizen, nadat Kevin van Dier­men had verzuimd de voorzet van Adil Auassar te blokken (1-0). Gele­genheidsaanvoerder Sprockel de­monstreerde de wanorde binnen zijn ploeg nog het best bij enkele offensieve acties, waarbij hij geen idee leek te hebben welke voortzet­ting hij moest kiezen en er telkens een kansloze diepe bal volgde.

Bij afwezigheid van Lasse Nilsson en Sinan Kaloglu – de aanvallers waren net als Rogier Molhoek en Onur Kaya geblesseerd – ontbeer­de Bos ook nog eens de personele mogelijkheden om iets te forceren. De coach bracht de offensief inge­stelde Alexander Büttner voor cen­trumverdediger Van Diermen. Büttner schoof prompt de beste kans van de wedstrijd, een schot vrij voor het doel, met een slap rol­lertje in de handen van VVV- goa­lie Kevin Begois.

De nagenoeg collectieve wanpres­tatie van Vitesse ( alleen Dalibor Stevanovic toonde na rust zijn klas­se) leverde vlak voor tijd de twee­de tegentreffer op. Paul Verhaegh maakte net buiten de zestien een overtreding, Patrick Paauwe krul­de de vrije trap fraai over de muur in de korte hoek: 2-0.
De nummer negen mag zeer waar­schijnlijk meedoen aan de play-offs om Europees voetbal. Voor Vitesse lijkt dat momenteel echter bepaald niet relevant.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: