7 maart 2015 In de media

Koers Peter Bosz: ”aantrekkelijk voetbal koppelen aan goede resulta­ten”

84 procent van de Vitesse-supporters is voor het verlengen van het contract door Vitesse met trainer Peter Bosz.
Dit percentage was de uitslag van een poll die regiokrant De Gelderlander na afloop van Vitesse – PEC Zwolle hield.

In januari hield de krant ook een poll en was slechts 26 procent van de supporters voor het voortzetten van het contract van Peter Bosz.

Vitesse won de laatste zes wedstrijden en de steun voor de coach neemt toe. Dat is te merken aan de actuele uitslag: Ja 84% / Nee 14% / Geen mening 3%.

De trainer begreep dat verschil ten opzichte van de januari-poll wel „Er wordt naar de resultaten gekeken. Dat is wat opportunistisch en het zou goed zijn wat breder te kijken. Je hebt een koers voor ogen en die blijf je als trainerstaf volgen. Ik hoop te bewij­zen dat je aantrekkelijk voetbal kunt koppelen aan goede resulta­ten.”

Bosz heeft een verklaring waarom zijn elftal nu sucesvoller is. "De spelers hebben geleerd van de ve­le individuele fouten en weten nu beter wanneer ze risico in het spel kunnen leggen en wanneer niet. Daarnaast doet vertrouwen na zoveel overwinningen wat met spelers en op een aantal posities hebben we spelers ingepast.”

De Vitesse-trainer doelde op Eloy Room, Kevin Diks en Ber­trand Traore. Zij namen de posities in van Piet Velthuizen, Wallace en Abiola Dauda.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: