17 januari 2010 In de media

Kolk heeft kater na zijn rentree

Santi Kolk stapte gistermiddag balend door de catacomben van het Goffertstadion.
Voor het eerst sinds 2 oktober, de gewonnen thuiswedstrijd tegen Sparta, had de 28-jarige Hagenaar weer meegedaan met de hoofdmacht van Vitesse. Maar om nou te zeggen dat hij een prettige middag had beleefd in Nijmegen, nou nee.

"Ik sta hier net als de andere spelers en de staf met een rotgevoel", zei Kolk na de 2-1 nederlaag bij NEC. "We hebben hier weer niet gewonnen. Sterker nog, ik heb hier alleen maar verloren."

Met een zuur gezicht vond hij nog wat positieve woorden. "Ik ben blij dat ik weer wat minuten in de eredivisie heb gespeeld", aldus de aanvaller, die lange tijd ruziede met een achillespees. "Daar heb ik nu geen last meer van. Ik voel geen reactie, ook niet na trainingen. Dat zit dus wel goed. Volgende week zijn we weer een weekje verder. Ik ga ervan uit dat ik dan in de basis begin."

Kolk kwam tijdens de derby pas na een uur spelen in het veld. Tijdens het trainingskamp in Turkije had hij voor het eerst weer een helftje meegedaan en in overleg met de technische en medische staf was besloten dat hij in Nijmegen niet zou beginnen. "Daar was ik het mee eens. We wilden niet een te groot risico nemen. Er komen nog veel wedstrijden. Maar op een helftje had ik wel gehoopt."

Het elftal van Vitesse schreeuwde gisteren ook om zijn komst. "Ik had gehoopt dat ik in de rust in zou vallen", aldus Kolk. "Het stond 1-1, NEC wilde voor de winst gaan en dus zou er voorin ruimte komen voor mij en Lasse Nilsson. Daar had ik gebruik van kunnen maken." Net als vorige week, toen hij meteen scoorde na zijn invalbeurt in het oefenduel met Kayserispor (1-1).

Zijn korte optreden van gisteren was een stuk minder succesvol, vooral doordat NEC de 2-1 voorsprong verdedigde en de ruimtes achterin klein hield. "Het is jammer dat ik niet heb kunnen brengen wat ik had gekund als ik in de rust was gebracht", mokte Kolk, die vanaf de bank had gezien hoe Vitesse de vroege voorsprong verspeelde. "Het lijkt wel of zij in dit soort wedstrijden feller zijn", sprak hij over het opportunistische spel van de tegenstander. "Je ziet bij ons dat we er altijd moeite mee hebben hoe we om moeten gaan met een voorsprong. Die kunnen we dan niet uitbreiden. Daar moeten we beter mee omgaan."

Zoals Vitesse gisteren meer had moeten profiteren van de kwetsbare defensie van NEC. Kolk: "Vandaag hadden we niet de kwaliteiten de spitsen te bedienen. Onur Kaya en Nicky Hofs kunnen dat wel. Maar Onur speelde niet en Nicky heeft veel verdedigend werk opgeknapt. Dat kost energie."

De Gelderlander

Hoofdsponsor: