3 mei 2010 In de media

Kolk is samen met Nilsson topscorer

Santi Kolk scoorde gis­termiddag in Utrecht de laatste treffer voor Vitesse dit seizoen. Op aangeven van Claudemir tikte de spits de gelijkmaker binnen voor Vitesse tegen FC Utrecht: 2- 2.

Met het achtste gelijke spel kwam er een einde aan het Arnhemse sei­zoen, waarin Vitesse ook acht keer won en achttien keer verloor.

Kolk maakte zijn zevende doel­punt van het seizoen. Daarmee werd hij samen met Lasse Nilsson ( gisteren geblesseerd) Arnhems topscorer. Het duo tekende voor veertien van de 38 treffers. Vitesse incasseerde er liefst 62.
De laatste twee kwamen gisteren van de Utrechtse voeten van Dries Mertens (7de minuut, 1-0) en Ja­cob Mulenga (54ste minuut, 2- 0).

Mertens profiteerde van een blun­der van Vitesse’s aanvoerder Ci­vard Sprockel, die de bal bij het aannemen direct weer verspeelde. Tweede doelman Eloy Room maakte daarbij geen sterke indruk. Hij stond vastgenageld aan de grond. Mulenga kreeg de bal na rust voor de voeten na een simpe­le combinatie door het hart van de Arnhemse defensie: 2- 0.

Daarna vond Utrecht, dat donder­dag start met de play-offs tegen FC Groningen, het wel best. Via Onur Kaya kwam Vitesse terug in de wedstrijd. Hij kreeg de bal in 62ste minuut voor de voeten na een mis­lukte Arnhemse combinatie en krulde fraai raak: 2-1. Aan het Arn­hemse slotakkoord van Kolk in de 76ste minuut (2-2) ging een vloeiende aanval via Stevanovic en Claudemir (assist) vooraf.

Voor beide doelpuntenmakers was het mogelijk hun laatste optreden in Arnhems shirt. Kaya wees eer­der contractverlenging af en kreeg geen nieuw voorstel van de club. Kolk heeft een in 2011 aflopend contract en suggereerde al dat ‘het misschien beter is als ik weg ga’.

Ook voor Calvin Jong-A-Pin was het waarschijnlijk zijn laatste Arn­hemse optreden. De linksback werd dit seizoen van SC Heeren­veen gehuurd en lijkt niet in aan­merking te komen voor een con­tract in Arnhem. Serginho Greene, halverwege het seizoen in dienst genomen, was gisteren niet inzetbaar, maar zal waarschijnlijk ook niet terugkeren. Een aantal spelers krijgt deze week te horen dat zij hun heil bij voor­keur elders moeten zoeken.