13 maart 2010 In de media

Kolk nog vraagteken voor duel van Vitesse

Vitesse moet het mor­genmiddag in de cruciale thuis­wedstrijd tegen Heerenveen moge­lijk stellen zonder Santi Kolk. De aanvaller kampt met klachten aan de hamstring.

Vandaag ondergaat de Hagenaar tij­dens de afsluitende training een test die moet uitwijzen of hij inzet­baar is tijdens de belangrijke con­frontatie met zijn oude club Heerenveen. Mocht Kolk niet in het veld kunnen verschijnen, dan neemt Alexander Büttner zijn plaats over aan de zijkant van de aanval.

Sinan Kaloglu ( knie) en Rogier Molhoek (enkel) staan nog steeds met langdurige kwetsuren aan de kant. Zij ontbreken morgen derhal­ve in de selectie van trainer Theo Bos, die wel weer kan beschikken over Dalibor Stevanovic en Onur Kaya. Zij beginnen morgen op de bank.

Bos houdt vast aan het elftal, dat afgelopen zaterdag bij ADO Den Haag gelijkspeelde ( 1- 1). Dat was een echt degradatieduel en die sta­tus heeft ook de ontmoeting met Heerenveen. De ploeg uit Fries­land begon net als Vitesse met Eu­ropese aspiraties aan het seizoen, maar vecht nu net als de Arnhem­se club tegen degradatie. Vitesse heeft al zeven competitie­wedstrijden op rij niet meer ge­wonnen en staat slechts een punt­je boven de plaats die verplicht tot het spelen van nacompetitie. Con­current Heerenveen bezit twee punten meer.

„Ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen”, zei Bos giste­ren. „Wel is het zo dat we een suc­cesje nodig hebben om het goede gevoel terug te krijgen. Winnen zou een boost betekenen voor het elftal.”
„We kunnen niet meer doen dan dat wat we doen”, vervolgde de Arnhemse oefenmeester. „We spe­len nu thuis. Ik hoop op de steun van het publiek, ook als het even tegenzit in de wedstrijd. We zul­len de steun van onze supporters nodig hebben.”

 

De Gelderlander

Hoofdsponsor: