29 april 2021 In de media

Komend weekend nog geen publiek bij thuiswedstrijd Vitesse

Het kabinet heeft besloten dat de landelijke pilot met toegangstests voorlopig niet wordt verlengd. Dat betekent dat de thuiswedstrijd van komend weekend tegen PEC Zwolle gespeeld wordt zonder publiek op de tribunes.

Algemeen directeur Pascal van Wijk reageert op de recente ontwikkelingen: “Natuurlijk hebben we nog steeds te maken met de coronapandemie. Dat neemt niet weg dat het buitengewoon teleurstellend is dat de succesvolle pilot van vorige speelronde vooralsnog geen vervolg krijgt. De voetbalwereld heeft laten zien op keurige wijze een stadionbezoek coronaproof te organiseren. We hoopten zodoende een onderdeel te zijn van de oplossing. Daarom is dit besluit een hard gelag. We staan te trappelen om onze supporters eindelijk weer te mogen ontvangen. En andersom kunnen onze supporters niet wachten om weer in het stadion te juichen voor onze club.”

De KNVB en Eredivisie CV zijn doorlopend in contact met het kabinet om de mogelijkheden te bespreken. Wanneer er eventueel wel publiek aanwezig mag zijn bij wedstrijden is nu nog niet bekend. Van Wijk: “We hopen van harte dat we dit seizoen nog supporters mogen ontvangen. Wij zijn als organisatie klaar om op zorgvuldige en verantwoordelijke wijze onze supporters te ontvangen.”

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: