2 juli 2018 In de media

Komst Clarke-Salter naar Vitesse rond

Vitesse heeft Jake Clarke-Salter binnen. De Arnhemse club huurt de centrale verdediger voor komend seizoen van Chelsea. De mandekker moet vandaag alleen de medische keuring nog doorstaan.
Clarke-Salter (20) wordt de vijfde nieuweling van Vitesse in deze zomer. De Brit sluit zo snel mogelijk aan bij de selectie van trainer Leonid Sloetski. Hij gaat ook mee op het trainingskamp van de eredivisionist in Oostenrijk. In veertien dagen speelt de Arnhemse club in de Alpen vier oefenwedstrijden: tegen Wolfsberger AC, Shakhtar Donetsk, Arsenal Tula en Lokomotiv Moskou.

Clarke-Salter is na Rasmus Thelander de tweede nieuwe centrumverdediger voor Vitesse. De Arnhemse club wil zo het vertrek van Matt Miazga (ook gehuurd van Chelsea) en Guram Kashia (transfer naar San Jose Earthquakes) opvangen. Met Maikel van der Werff en Arnold Kruiswijk beschikt Sloetski over vier centrumverdedigers.

Clarke-Salter zat vorig jaar bij de selectie van Chelsea, maar maakte slechts minuten in de League Cup tegen Nottingham Forest. Daarom werd hij voor een half jaar verhuurd aan Sunderland, dat in degradatienood verkeerde. De mandekker kon de aftocht naar de League One niet voorkomen.

Clarke-Salter staat bij Chelsea onder contract tot juli 2021. Hij speelde in meerdere vertegenwoordigende jeugdelftallen van Engeland. Zo werd hij met Engeland Onder 20 vorig jaar wereldkampioen. Hij doorliep alle jeugdteams op de academie van Chelsea in Londen. De mandekker werd tussendoor ook nog verhuurd aan Bristol Rovers.

Vitesse trok eerder deze zomer ook al Khalid Karami (Excelsior), Max Clark (Hull City) en Oussama Darfalou (USM Algier) aan.
 

NB: Wij plaatsen dit artikel van een derde bronpartij onder de nadrukkelijke vermelding ‘gerucht’. Een transfer is pas definitief als het door Vitesse op de eigen site Vitesse.nl wordt bevestigd.
Gelderlander / Foto’s Express.co.uk

Hoofdsponsor: