24 november 2013 In de media

Koploper Vitesse na korte staking simpel langs Go Ahead

Vitesse heeft een knappe overwinning geboekt bij Go Ahead Eagles. Twee strafschoppen in de eerste helft maakten in Deventer het verschil.
Na rust liep Vitesse tegen tien man uit naar 3-0.

Vitesse had een half uur veel moeite met het positiespel van Go Ahead, dat vrijwel geen kans weggaf. Een beslissing van scheidsrechter Danny Makkelie hielp Vitesse in de 34ste minuut echter in het zadel. Er was in het strafschopgebied contact tussen Deniz Türüç (foto onder), waarna Makkelie een penalty toekende en de Turkse middenvelder met rood naar de kant stuurde. Lucas Piazon schoot de bal vervolgens overtuigend in de kruising.

Ongeloof bij Deniz Türüç en zijn ploeggenoten na zijn rode kaart.Vijf minuten later brak Piazon opnieuw door. De Braziliaan haalde uit met rechts en zag zijn schot tegen de ellenboog van Jop van der Linden belanden, met een tweede strafschop tot gevolg. De stoppen sloegen daarop door bij een gefrustreerde fan van Go Ahead, die door doelman Eloy Room al snel terug naar de tribunes werd gestuurd. Vervolgens gooiden supporters van Go Ahead ook nog vuurwerk op het veld. Reden genoeg voor Makkelie om het verhitte duel te staken. Na een korte onderbreking werd de wedstrijd weer hervat met de strafschop van Lucas Piazon, die voor de tweede keer onberispelijk raak schoot.

Na rust speelde Vitesse de wedstrijd moeiteloos uit. Invaller Gaël Kakuta maakte de uitslag voor de bezoekers in de 65ste minuut nog wat mooier. Na een mooie pass van Davy Pröpper kapte hij fraai zijn tegenstander uit, om vervolgens doeltreffend uit te halen. Een vierde treffer zat er daarna niet meer in voor de bezoekers uit Arnhem.

Dankzij de zege herovert Vitesse de koppositie weer. Zaterdagavond had Ajax deze overgenomen door 3-0 te winnen van Heracles Almelo. Vitesse heeft een voorsprong van twee punten op de concurrent uit Amsterdam. Go Ahead blijft op de dertiende plaats staan.