22 januari 2024 In de media

Kort statement rondom de gebeurtenissen afgelopen zondag

De SV baalt ontzettend van de gebeurtenissen afgelopen zondag rondom de wedstrijd Vitesse vs Feyenoord. Ondanks dat wij de onderliggende boosheid en emoties over de situatie van de club en het verloop van de wedstrijd begrijpen kan het nooit de bedoeling zijn om op deze manier de club en haar supporters in een kwaad daglicht te stellen. Wij nemen hier dan ook nadrukkelijk afstand van.

We kennen de frustratie over de grote aantallen uitsupporters in de thuisvakken, dit is rondom deze wedstrijd al jaren een probleem. Ondanks dat de club dit erkent en er in het voortraject alles aan heeft gedaan om te voorkomen dat er grote groepen uitsupporters in de thuisvakken terecht zouden komen bleek dit tijdens de wedstrijd toch het geval te zijn. We zullen met de club in gesprek gaan hoe dit in de toekomst nog verder voorkomen kan worden en waar de ruimte zit om op de wedstrijddag zelf uitgebreidere handhaving in het stadion toe te passen.

Dat neemt echter niet weg dat het nooit en te nimmer de bedoeling kan zijn op deze manier te proberen het heft in eigen hand te nemen. De uitkomst is dat wij er als club en supporters ontzettend slecht op staan met alle gevolgen van dien en dat is op geen enkele manier goed te praten.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: