22 juni 2015 In de media

Korte vakantie voor Renato Ibarra

Vitessenaar Renato Ibarra (24) moet zijn koffer na deelname aan de Copa America nog inpakken, maar meldt zich op 6 juli weer in Arnhem.
De Ecuadoriaan zat op 31 mei geblesseerd op de tribune van Stadion Gelredome toen Vitesse ten koste van SC Heerenveen zich kwalificeerde voor de voorronde Europa League. Vier dagen later zat Ibarra alweer op de bank tijdens het oefenduel tussen Ecuador en Panama.

Tijdens de strijd om de Copa América viel de rappe buitenspeler drie keer in. De laatste keer was afgelopen vrijdag in het met 2-1 gewonnen duel met Mexico. Dat bleek zondag echter niet genoeg voor de Ecuadorianen, waardoor hun toernooi erop zat. Waar Ibarra's teamgenoten zich opmaken voor een welverdiende zomervakantie kreeg de aanvaller slecht nieuws: met twee weken wordt hij in Arnhem verwacht.

Vitesse speelt al op 30 juli in de derde voorronde van de Europa League en dus begint trainer Peter Bosz komende zondag al aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. ‘Alle internationals melden zich op 6 juli. Renato ook’, laat een woordvoerder weten. Het betekent een zomervakantie van amper twee weken.
 

Ibarra zou overigens wel eens aan zijn laatste voorbereiding bij Vitesse kunnen beginnen. De aanvaller die afgelopen seizoen in de diverse competities tot 38 duels namens de Arnhemmers kwam, heeft nog een eenjarig contract. Wil Vitesse nog iets aan de Ecuadoriaan verdienen dan zullen ze hem komende zomer of winter moeten verkopen.

VI / Bew. SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: