8 februari 2020 In de media

Korting moet zorgen voor meer supporters Vitesse naar uitwedstrijden

Vitesse en de Supportersvereniging Vitesse verlagen voor de rest van het voetbalseizoen samen de prijs van de busreizen naar uitwedstrijden van de Arnhemse club met 5 euro. Dat moet vollere uitvakken opleveren, bijvoorbeeld zaterdagavond, als Vitesse het in Groningen opneemt tegen de plaatselijke FC.
Meer Vitesse-aanhangers bij uitduels is een speerpunt van Roderik van Veelen, sinds september vorig jaar voorzitter van de Supportersvereniging Vitesse (SV). Het aantal Arnhemmers bij uitwedstrijden neemt de laatste tijd wel toe. Reisden er in het seizoen 2016/2017 gemiddeld zo’n 200 supporters mee naar uitduels, deze jaargang zijn het er zo’n 275.

Vitesse moet uit het rechterrijtje
Toch staat de Arnhemse club in de ranglijst van de ‘away days’ nog altijd in ‘het rechterrijtje’. ,,Dat moet anders”, vindt Van Veelen. Niet alleen omdat de voetballers het fantastisch vinden als er ‘in den vreemde’ steun is van de eigen aanhang, maar ook omdat wedstrijden op vreemde grond vaak mooie nieuwe supportersliederen opleveren, constateert hij. ,,Het gevoel van saamhorigheid is bij dat soort gelegenheden vaak groter.”

,,Omdat het bezoeken van uitwedstrijden voor veel mensen best duur is, hebben we samen met Vitesse gekeken naar de prijs.” Club en SV nemen elk 2,50 euro van de reductie op de busreis voor hun rekening. ,,Een korting van 5 euro is een flink bedrag. Afhankelijk van de afstand heb je het over 20 tot 30 procent van de prijs”, zegt Van Veelen.

Meer actiewedstrijden
Hij zou ook graag meer actiewedstrijden per seizoen zien, waarbij supporters voor een uitduel niets of slechts weinig voor een toegangskaartje betalen. Nu is zo’n duel er eens in een voetbaljaargang. ,,Laten we eens voorzichtig beginnen met een wedstrijd per seizoenshelft. En vandaaruit verder kijken”, stelt Van Veelen voor. Voor zo’n actie zou dan wel een sponsor gevonden moeten worden.

Of de reductie van 5 euro op de busreis naar uitwedstrijden voldoende animo losmaakt onder de Vitesse-aanhang zal eind van dit seizoen worden bekeken. Afhankelijk van de resultaten gaan club en supportersvereniging er dan al dan niet mee door.

GLD / foto’s SV

Hoofdsponsor: