15 december 2018 In de media

Kozakken Boys-doelman Den Hartog: “Tegen Vitesse mooie avond van maken”

“Het wordt heel lastig, maar we willen er een mooie avond van maken.” Doelman Nils den Hartog kijkt uit naar de ontmoeting donderdagavond 18.30 uur in de KNVB Beker tussen zijn Kozakken Boys en Vitesse.
Inzet op Sportpark De Zwaaier is een plek in de kwartfinale.
“Twee jaar geleden hebben we met VVSB gezien waartoe een amateurclub in staat is. Ik geef ons altijd een kans, maar ik ga geen uitslag voorspellen. Dat heeft geen zin”, vertelt de 24-jarige sluitpost van de Tweede Divisionist uit Werkendam. Hij vernam de loting tijdens een samenzijn met vrienden. “Op wie ik hoopte? Op een bezoek aan De Kuip tegen Feyenoord. Ik maakte twee jaar deel uit van de selectie van RKC Waalwijk, maar heb daar nooit gespeeld. Toen ik Vitesse hoorde, dacht ik als eerste ‘zwaar’.”

Vijf procent
“De kans dat Vitesse doorgaat, schat ik in op 95 procent. Maar wij gaan hard knokken om die overige vijf procent succesvol om te zetten.” Als doelman speelt de geboren en getogen doelman uit Schoonrewoerd daarin een belangrijke rol. “Zo wil ik het zelf niet noemen, maar ik zal ongetwijfeld een aantal ballen op me afgevuurd krijgen. Al wordt het voor mij ook gemakkelijker als we in onze organisatie goed staan. Als amateurclub krijg je altijd een kansje tijdens de wedstrijd. Mochten we lang de nul houden… wie weet?”


Jong Vitesse vs Kozakken Boys seizoen 2016-2017
Elf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: