8 april 2021 In de media

Kramer en Zuiverloon terug, maar trainer Brood zet opnieuw spelers uit de ADO-selectie

Ruud Brood heeft een schifting gemaakt in zijn selectie bij ADO Den Haag, zo vertelt hij aan Omroep West. De trainer staat voor de loodzware opgave om ADO in de laatste zes wedstrijden te behoeden voor degradatie.

De Hagenaars staan momenteel zeven punten achter nummer zestien VVV-Venlo. Tijdens de 1-4 nederlaag tegen FC Utrecht constateerde Brood dat niet iedereen in zijn ploeg even strijdbaar is. Hij heeft daarom maatregelen genomen. “We hebben met elkaar gesproken en een selectie gemaakt wie de bereidheid nog wel heeft om ervoor te gaan en wie niet.”

‘Alleen spelers in selectie die bereidheid hebben’

“We willen spelers zien die in deze fase de bereidheid hebben, daar is over gesproken afgelopen week”, legt Brood uit. “We hebben daarbij een selectie gemaakt van spelers. Nee, ik heb niemand teruggezet naar een lager elftal, wel uit de wedstrijdselectie.” Namen wil de coach daarbij niet noemen.

Volgens Brood ontbrak het tegen Utrecht aan ‘intrinsieke motivatie’. “Een aantal mogen een stapje harder, dat klopt. Intrinsiek komt uit jezelf. Als dingen dan niet duidelijk zijn moet je het daarover hebben, maar dingen beginnen wel uit jezelf. De jongens doen echt wel hun uiterste best, maar je kan niet alles verwachten. Zeker tegen een goede tegenstander, maar dan moeten we het over een andere boeg gooien. Dan moet je jongens hebben die de bereidheid wel hebben. Dat het zwaar is, is duidelijk.”

De Eredivisie-hekkensluiter neemt het vrijdagavond op tegen Vitesse.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: