2 maart 2017 In de media

Kranten pakken uit met ‘Bakerfinale’

Volop aandacht voor het bekersucces van Vitesse in de landelijke kranten van donderdag. Matchwinnaar Lewis Baker die woensdagavond in halve finale beide Arnhemse treffers maakte tegen Sparta (1-2) staat vooral in de schijnwerpers, waarbij niet alleen de goals van de Engelsman aan bod komen.
Op Twitter regende het woensdagavond al woordgrappen over de naam van Baker, De Telegraaf liet die kans ook niet liggen. ‘Vitesse dol op Baker’ kopt de krant. En: ‘De Engelse middenvelder heeft de eindstrijd nu al omgedoopt tot Bakerfinale’.

Fraser
De Telegraaf wijst verder op de bekerervaring van trainer Henk Fraser, die zijn ploeg als geen ander kan voorbereiden op de eindstrijd. ‘De oud-Feyenoorder won de beker in 1991, ’92, ’94 en ’95 in Rotterdam als speler.’

Herkenbare ploeg
De Volkskrant stipt aan dat Vitesse voor het eerst in de 125-jarige historie een grote prijs kan winnen. Voor de vierde keer staat de Arnhemse club in de bekerfinale. ‘Aardig voor de achterban van Vitesse is dat de finale werd bereikt met een elftal dat niet louter een duiventil is vol huurlingen van de Engels-Russische vriend Chelsea, maar een inmiddels behoorlijk herkenbare ploeg die op goede dagen aantrekkelijk voetbal speelt’, schrijft de Volkskrant.

Perfecte trap
Ook bij de Volkskrant aandacht voor de klasse van Baker. ‘De Chelseahuurling, die al negen maal doel trof in de competitie en inmiddels liefst vijf keer in het bekertoernooi, heeft de gave van de perfecte trap, scherp geslepen op Londense jeugdcomplexen en dus al veelvuldig geëtaleerd op de Nederlandse velden’.

Lange adem
AD gaat niet voorbij aan de zinderende slotfase van het halvefinaleduel met Sparta. ‘De kortste weg naar Europees voetbal wordt het genoemd, het bekertoernooi. Maar het is er voor Vitesse één waarin een lange adem nodig is geweest.’ Ook Trouw zoomt in op de spannende laatste minuten van het duel. De krant stipt bovendien aan dat Vitesse en Sparta beide al fraaie successen hadden op weg naar de halve finale. ‘Sparta en Vitesse waren er mede voor verantwoordelijk dat de grote drie ontbraken in de halve finales van het bekertoernooi. Sparta klopte in de achtste finales PSV, Vitesse schakelde Feyenoord uit.’

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: