17 februari 2017 In de media

Kruiswijk doorstaat training

De grote vraag bij Vitesse is wie zondag tegen Ajax linksback staat. Trainer Henk Fraser maakt een keuze tussen de jonge Lassana Faye en de ervaren Arnold Kruiswijk. Waarschijnlijk wordt het Kruiswijk.
Kruiswijk is nog maar net terug van een kuitblessure. De Groninger miste het duel met Willem II, dat Vitesse met 2-0 verloor. Kruiswijk hervatte vrijdag de groepstraining en doorstond die test met glans. 'Het ging prima, maar ik moet natuurlijk wel alles kunnen doen. We hebben nog een dag', reageerde de verdediger toen hij volgens afspraak iets eerder uit de training stapte.

Hesje voor Faye
Trainer Henk Fraser liet donderdagmiddag doorschemeren dat ook Lassana Faye een goede kans maakt om zijn competitiedebuut te maken. De 18-jarige linksback speelde tot nu toe alleen nog maar voor de beker tegen Jodan Boys. Faye kreeg een hesje tijdens de training, terwijl Kruiswijk bij de reserves bleef staan. Ook Alexander Büttner deed overigens als linkshalf mee met het partijspel.

Kruiswijk topfit
Toch ligt het voor de hand dat Kruiswijk tegen Ajax gaat beginnen. Als hij zaterdag ook goed door de training komt, zal Fraser kiezen voor een ervaren kracht die ook nog eens topfit is. Bovendien was Kruiswijk aan een sterke serie wedstrijden bezig na de winterstop.

Door de schorsing van Kelvin Leerdam speelt Kevin Diks als rechtsback. Maikel van der Werff raakte zaterdag tegen Willem II geblesseerd aan zijn knie. De centrumverdediger ligt er zeker enkele weken uit en wordt tegen Ajax vervangen door Matt Miazga.

Vermoedelijke opstelling: Room, Diks, Kashia, Miazga,  Kruiswijk; Nakamba, Nathan, Baker; Rashica, Van Wolfswinkel en Tighadouini.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: