12 maart 2017 In de media

Kruiswijk gevierde man in supportershome

Het kon niet anders na zijn goal: Arnold Kruiswijk werd in de gewonnen wedstrijd tegen Sparta gekozen tot man of the match. En dus kon de Appingedammer zijn opwachting maken in het supportershome: en hoe!
Kruiswijk kreeg een zeer warm welkom van de Vitesse-supporters. Bij zijn entree gingen de fans al uit zijn dak. Een klein beetje beduusd stond hij vervolgens het publiek te woord. "Het was een krappe overwinning, maar we hebben gewonnen," zo zei hij met een knipoog. Normaal krijgen jonge spelers de vraag "Wat ging er door je heen bij je eerste goal?". Nu was het aan Kruiswijk: "Nou, er ging niet zo veel door me heen, haha. Ik ben het niet zo gewend. Maar ik heb wel heel erg genoten van alle aandacht."

De aandacht voor Kruiswijk is bij de supporters van Vitesse niet nieuw. Al een tijdje wint de Groninger met zijn speelstijl, inzet en karakter aan populariteit. Maar waar de toekomst ligt van Kruiswijk, is voor hemzelf ook nog niet duidelijk. "Het klopt dat mijn contact afloopt. Op dit moment heb ik nog niets van de club gehoord over het wel of niet verlengen van mijn contract." Vervolgens beantwoorde Kruiswijk als laatste de vraag of hij graag zou willen blijven en die vraag werd, onder luid gejuich, bevestigend beantwoord.

Ook in het supportershome was de weer van een blessure herstelde Eloy Room. HIj liet weten weer bijna helemaal fit te zijn. Was deze wedstrijd tegen Sparta een verrassing voor Room, na de bekerwedstrijd in Rotterdam? "Sparta op het Kasteel of in een uitwedstrijd is echt een wereld van verschil. Het verraste me wel een beetje hoe verdedigend zij speelden. We hebben het gewoon goed gedaan." Room is stellig over de rest van het seizoen: "We moeten in de competitie gewoon ons best blijven doen zo hoog mogelijk te eindigen."

Hoewel Arnold Kruiswijk de man of the match was, liet Navarone Foor het aantrekkelijkste spel zien deze avond. Denzel Dumfries werd helemaal gesloopt door de linksbuiten van dienst: "Het ging lekker ja. Het was een goede wedstrijd en een goed herstel na Zwolle." In een artikel van de Gelderlander van afgelopen week schreef Vitesse-watcher Lex Lammers dat hij Foor niet meer dan 4 goals ziet maken dit seizoen. Foor had het nog niet gelezen, maar toonde zich strijdvaardig: "Daar ben ik wel een beetje geïrriteerd over dan, ik ga mijn uiterste best doen om er nog een aantal meer te maken."

Natuurlijk werd ook deze avond weer traditioneel een Vitesse-thuisshirt verloot onder de aanwezige supporters. De jonge Isabel, een jonge maar trouwe bezoekster van het supportershome, werd de winnaar van het shirt. Zij poseerde vrolijk met Arnold Kruiswijk, waarna vele supporters die goede voorbeeld volgden.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: