24 januari 2016 In de media

Kruiswijk mist stootkracht bij Vitesse: ‘Frustrerend’

Vitesse had zaterdagavond 62 procent balbezit op bezoek bij Ajax, maar stond na afloop toch met lege handen (1-0).
Aanvoerder Arnold Kruiswijk baalde als een stekker.Ajax kwam door een doelpunt van Riechedly Bazoer binnen de minuut op voorsprong en vervolgens liep Vitesse eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan, vond Kruiswijk. 'Het was absoluut een frustrerende wedstrijd. Je komt na een halve minuut achter en vervolgens loop je er eigenlijk de hele wedstrijd achteraan.'

'We hebben niet veel gecreëerd', vervolgde Kruiswijk tegenover FOX Sports. 'Er zijn wel een aantal dreigende situaties geweest, maar er kwamen geen honderd procent uitgespeelde kansen uit en dat moet wel als je bij Ajax wil winnen. Je staat heel snel met 1-0 achter en je wil de 2-0 voorkomen.

Dan moet je geduld houden om toe te kunnen slaan, maar we hebben niet genoeg afgedwongen om hier echt aanspraak te maken op een gelijkspel of een overwinning.'