24 augustus 2015 In de media

Kruiswijk terug in de basis bij Vitesse

Arnold Kruiswijk stond zondag voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis bij Vitesse.
Een langdurige rugblessure, sterk spelerde teamgenoten en een vervelende kuitkwetsuur hielden Kruiswijk driekwart jaar uit de basis elf van Vitesse. De centrale verdediger begon tegen Feyenoord vanaf het eerste fluitsignaal en speelde een sterke wedstrijd.

"Met deze uitslag (2-0, red.) kun je moeilijk blij zijn met je rentree in de basis", vertelde Kruiswijk tegen de Gelderlander. "Verliezen was onnodig, want tot die penalty was er niets aan de hand."

Arnold Kuiswijk maakte het mooie slot van het vorige seizoen niet mee door blessures en een ingespeeld team. Kruiswijk: "Het was een rotjaar. In ieder geval niet één zoals ik die voor ogen had. Ik ben er lang uit geweest. Eerst met een rugblessure. Toen ik daarvan hersteld was liep het als een trein bij Vitesse. In de voorbereiding kreeg ik na amper twee weken weer last van een blessure."

Tegen Roda JC maakte hij minuten als invaller en tegen Feyenoord stond de ervaren centrale verdediger in de basis, "Ik voel me weer fit. Het was heerlijk om weer een hele wedstrijd te spelen. Ik heb vorig jaar veel gemist. Dat wil ik niet weer meemaken. Ik wil dit seizoen gewoon veel spelen, en dan het liefst in de basis en als linker centrale verdediger."
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: