5 januari 2017 In de media

Kruiswijk vult voorlopig de linksbackpositie van Vitesse in

Vitesse is in de ban van de transferwindow. Kosuke Ota neemt de uitgang naar Tokyo, voor Alexander Büttner staat de deur in Arnhem wagenwijd open.
Voorlopig is Arnold Kruiswijk dus de linksback van de eredivisieclub.

Kruiswijk (32) is vooralsnog de eerste optie voor de hervatting van de competitie van Vitesse tegen FC Twente, zondag 15 januari in Arnhem. Büttner zal na een transfer nog altijd ‘opgetraind’ moeten worden. De Doetinchemmer heeft het afgelopen halfjaar bij Dinamo Moskou niet veel gevoetbald.

Hard werken
„Maar ik hou me daar verder niet mee bezig”, vertelt Kruiswijk. „Natuurlijk krijg ik de transferperikelen wel mee. De club wil uiteraard alle posities dubbel bezet hebben. Alles kan binnen een dag ook veranderen. Maar dat is allemaal speculeren en daar kan ik niets mee. Ik moet gewoon mijn ding doen. Hard werken. Zorgen dat ik er sta als dat nodig is.”

Niets veranderd
„Voor mij persoonlijk is in de winter bij Vitesse niets veranderd. In de eerste seizoenshelft moest ik me op de linksbackpositie richten. Nu weer. Maar ik blijf tegelijkertijd gewoon mijn best doen voor een plek in het hart van de verdediging.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: