27 juli 2014 In de media

Kruiswijk: linksback niet vreemd voor mij

Arnold Kruiswijk speelde zaterdag bij Vitesse linksback. Kruiswijk kwam deze zomer over van Heerenveen, waar hij meestal in het centrum van de verdediging stond. ‘Linksback is niet helemaal vreemd voor mij.
Ook bij Heerenveen heb ik daar wel een periode gespeeld. Maar ik ben van nature niet een speler die er overheen komt en voorzetten geeft. Alleen dat zal in dit systeem van Vitesse af en toe wel gevraagd worden en dan moet ik dat wel doen.'

Kruiswijk staat bekend als een speler met ook opbouwende kwaliteiten, maar is niet de rapste. 'Ik ben niet de snelste, maar zeker ook niet traag. Ik moet het vooral hebben van mijn inzicht en het goed opstellen', sprak de verdediger in Driel na de 1-1 tegen het Spaanse Levante.

Goed gevoel
Met het gelijke spel kon de nieuwe aanwinst van Vitesse wel leven. 'Ik vond ons in de eerste helft heel aardig spelen, maar we hebben denk ik te weinig gecreëerd. Zij hielden het compact en klein.

Tegelijkertijd is het ook een serieuze tegenstander en ik denk dat we met dit resultaat tevreden moeten zijn. Gelukkig viel de 1-1 nog, dat geeft je dan wel weer een goed gevoel en daar gaat het om.'

 
Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: