21 februari 2021 In de media

Kuipers licht bepalend moment bij PSV-Vitesse toe

Het meest besproken moment van PSV-Vitesse vond vlak voor rust plaats: Armando Broja leek op weg naar de 0-2, maar de Vitesse-spits werd uit balans gebracht door Erick Gutiérrez. Arbiter Björn Kuipers gaf aanvankelijk een penalty, legde de bal op aanraden van de VAR buiten de zestien meter, maar liet zijn gele kaart voor Gutiérrez wél staan.

Kuipers vond niet dat Broja een honderd procent scoringskans was ontnomen: Timo Baumgartl liep immers nog mee met zijn teamgenoot Gutiérrez. “De vraag is: gaat deze speler alleen op de goal af? Nou, ik vind het geen overtuigende goal scoring opportunity. Met name omdat Baumgartl hier al een prachtige sliding inzet en eerder bij de bal is dan de aanvaller. Voor mij was het dus een gele kaart”, liet de leidsman uit Oldenzaal na afloop weten aan ESPN.

Vitesse-doelman Remko Pasveer vroeg zich echter af of deze uitleg wel strookte met de spelregels. “Ik vond het raar”, aldus de routinier tegenover ESPN. “Want volgens mij is het zo: in de zestien is het geel en penalty, daarbuiten is het rood en vrije trap. Maar zijn interpreteerden het anders: wel een doorgebroken speler, maar hij (Broja, red.) had de bal niet onder controle. Zo werd het mij uitgelegd.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: