12 september 2011 In de media

Kuipers staat open voor discussie

John van den Brom vond het geen schande om van een AZ in vorm te verliezen, maar baalde wel van de manier waarop dat gebeurde.

,,Als je niet doet wat je afspreekt, dan houdt het op. Het was zelfs jammer dat we nog 45 minuten moesten spelen. Zeer teleurstellend”, zei de trainer van Vitesse.

Omdat AZ na de pauze gas terugnam, bleef de 4-0 van de eerste helft op de borden staan. Zelfs nadat Wilfried Bony er met een tweede gele kaart was afgestuurd door Björn Kuipers. De arbiter gaf daarnaast ook Nick Viergever geel, toen die Bony vloerde bij de middenlijn. Het waren voor Van den Brom twee momenten waarover hij graag met Kuipers wilde discussiëren. "Een kansloze discussie”, aldus de trainer.

Beelden terugkijken
Kuipers had er geen enkele moeite mee om de beelden samen met de coach terug te zien en te beschouwen. "Dat vind ik leuk, al hangt het wel af met wat voor trainer je te maken hebt.” Kuipers bleef bij geel voor Viergever, "omdat er sprake moet zijn van een duidelijke scoringskans. Als het twintig meter verderop was geweest, was het wel rood geweest.”

Bij de clash tussen Klavan en Bony vond hij het achteraf geen geel voor de Ivoriaan, maar eigenlijk ook geen penalty zoals Van den Brom claimde. "Ze houden elkaar vast en Bony gaat wel erg graag naar de grond.”

Van den Brom gaf toe dat het geen enkele invloed had op het uiteindelijke resultaat, "maar ik mis volgende week tegen Roda JC wel mijn spits.”

Telegraaf

Hoofdsponsor: