4 oktober 2013 In de media

Kunstgras in het Kyocera Stadion

Volgende week wordt in het Kyocera Stadion in Den Haag een kunstgrasmat aangelegd. De aanleg neemt ongeveer twee weken in beslag.
Door de aanleg van kunstgras wordt verdere onzekerheid voor de rest van de eredivisiecompetitie vermeden.

Vorige zomer werd al besloten om in het voetbalseizoen 2014-2015 over te stappen op kunstgras. Dit wordt nu vervroegd omdat de tijdelijke grasmat de hevige regen van begin september niet heeft kunnen verwerken. Hierdoor voldoet het veld niet aan de eisen die de KNVB daaraan stelt.

Sindsdien is er alles aan gedaan om de kwaliteit van het veld te verbeteren. Helaas is dit niet voldoende geweest om de kwaliteit van de grasmat op peil te houden. Uit het rapport dat keuringsinstantie KIWA ISA vanochtend aan de KNVB overhandigde blijkt dat herstel van de huidige grasmat geen structurele oplossing biedt voor de rest van het voetbalseizoen.

Om verdere afgelastingen uit te sluiten heeft ADO Den Haag de gemeente Den Haag geadviseerd om het kunstgras vervroegd aan te leggen. Aangezien de KNVB heeft aangegeven het advies van ADO Den Haag te ondersteunen, zal de gemeente Den Haag de aanleg zo snel mogelijk laten starten.

Adodenhaag.nl

Hoofdsponsor: