20 januari 2014 In de media

Laatste jaar Van Aanholt bij Vitesse

Patrick van Aanholt (23) is zeer waarschijnlijk bezig aan zijn laatste seizoen bij Vitesse. De huurling van Chelsea, sinds janua­ri 2012 in Arnhem, keert komende zomer terug naar Londen; nog een jaar verhuurd worden lijkt uit­gesloten.
„De bedoeling is dat ik in de zo­mer terug ga naar Chelsea, ja. Maar daar wil ik het nu niet over hebben. Ik ben nu bij Vitesse en focus mij op het voetbal. Ik maak mij nu niet druk om Chelsea”, zegt Van Aanholt, die zaterdag in het uitduel met PEC Zwolle (1-2) de tweede goal voor zijn rekening nam.

Het was het derde doelpunt van de Brabander op rij. In de laatste twee duels voor de winterstop (Heracles en Roda JC) scoorde de linksback ook. „Ik had mijn zoon­tje beloofd dat ik weer zou scoren. Ik zat niet lekker in de wedstrijd, maar in de laatste minuut lukte het toch. Dan ga je even los. Ik trok mijn shirt uit en kreeg geel. Ik kon die kaart hebben.”

Van Aanholt wil in juni dolgraag met het Nederlands Elftal naar het wereldkampioenschap in Bra­zilië. Sinds zijn debuut, vorig jaar november in het oefenduel met Colombia, heeft hij geen contact meer gehad met bondscoach Louis van Gaal. „Het WK is mijn droom. Ik moet mij blijven ont­wikkelen. Ik moet blijven preste­ren bij Vitesse. Het ligt niet aan mij, maar aan de bondscoach. Ik wil wel.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: